У Дніпрі відбулося «віче спротиву капітуляції» (ФОТО, ВІДЕО)

18:13, 14 жов. 2019
 
У Дніпрі відбулося «віче спротиву капітуляції» (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Дніпрі, під стінами обласної держадміністрації, відбулась акція протесту проти запровадження «формули Штайнмаєра». У ній взяли участь кілька сотень дніпрян.

«Віче спротиву капітуляції», як його називали учасники, розпочалося з хвилини мовчання за загиблими на Донбасі українськими військовими.

Один з координаторів акції Андрій Денисенко заявив, що учасники віча оголошують ультиматум українській владі, даючи на виконання своїх вимог місяць. Серед вимог протестувальників – заборона впровадження особливого статусу для непідконтрольних українській владі територій, заборона відведення українських військ від лінії розмежування, заборна амністії для бойовиків «ДНР» та «ЛНР», вихід України з «мінського» формату перемовин й ініціювання «будапештського» тощо.

«Щоби закінчити будь-які розмови про капітуляцію, щоби закінчити будь-які розмови про відведення військ, в дійсності – здачу української території. Бо це виведення військ з України, з української землі, і це підлягає переслідуванню, згідно з Кримінальним кодексом, за статтею про державну зраду. І ми даємо Зеленському всього лиш один місяць, щоб він впорався до дня всіх Майданів», – сказав Андрій Денисенко.

Раніше в Дніпропетровській ОДА організували громадське обговорення «формули Штайнмаєра». Частина учасників - бійців та волонтерів - заявила, що не отримали відповідей на свої питання владі. Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар тоді заявив: основний меседж, який хотіли донести, – це «необхідність проводити переговори». За словами посадовця, всі питання, на які не змогли відповісти під час громадських обговорень, будуть передані президентові України Володимиру Зеленському.