У Дніпрі презентували нову транспортну модель: місто розділили розділили на 295 транспортних районів

16:36, 28 лис. 2019
 
У Дніпрі презентували нову транспортну модель: місто розділили розділили на 295 транспортних районів

У Дніпрі презентували нову транспортну модель. Найбільша транспортна проблема Дніпра – перевантажеість транспорту в ранкові години пік. Про це розповів директор компанії «А+С Україна», яка розробляла транспортну модель Дніпра та приміських територій, Дмитро Беспалов. Для розробки цього плану виміряли пасажиропотік міста за допомогою спеціальних пристроїв, які вони встановлювали в усі маршрутки за всіма маршрутами. Також провели соціологічне опитування більш ніж 15-ти тисяч респондентів, таким чином дізналися, куди та в який час їдуть дніпряни. Дніпро розділили на 295 транспортних районів. На мапі вказано зупинки та їхні зони.

За словами Дмитра Беспалова, вивчення пасажиропотоку і рівня мобільності населення показало, що 51% населення пересувається у місті громадським транспортом, 19% особистим авто і 29% – пішки. За словами представниці пресслжуби міської ради Анастасії Поповської, суму, яку міська рада витратила на цю модель, поки назвати не можуть, бо не всі етапи контракту завершені.

«Ви бачите ранковий пік у Дніпрі. Для того, щоб його перевезти, треба дуже багато рухомого складу. Дуже логічне рішення зараз – взяти цю інформацію і піти по організаціях, які генерують цей пік, і спробувати його змістити. В цьому немає нічого нового. Уявляєте, вам треба мати для ранкової години пік вдвічі більше рухомого складу, який потім можна знімати з маршруту», – сказав директор компанії-розробника Дмитро Беспалов.

Представник транспортного департаменту міськради Іван Васючков каже: створення транспортної моделі вже на стадії завершення.

«Наступний етап, який відбувається з компанією «А+С», – навчання співробітників департаменту транспорту. Відсотків 60 часу піде, щоб випробувати цю модель на предмет аналітики, ми будемо висувати різні ідеї і будемо обраховувати ті чи інші», – сказав представник транспортного департаменту міськради Іван Васючков.