Власникам молокозаводу на Дніпропетровщині оголосили про підозру через забруднення довкілля (ОНОВЛЕНО)

15:37, 29 лис. 2019
 
Власникам молокозаводу на Дніпропетровщині оголосили про підозру через забруднення довкілля (ОНОВЛЕНО)

Власникам молокозаводу в селі Мирне Криничанського району Дніпропетровщини оголошено про підозру. Про це розповіла речниця обласної прокуратури Олександра Сараєва. Їх підозрюють у тому, що вони навмисно зливали відходи від виробництва у стічну яму, за територію підприємства. Стічні води могли таким чином потрапити до ґрунту та забруднити землю навколо житлових будинків, що є небезпечним для довкілля, кажуть в прокуратурі.

Нагадаємо, в червні цього року мешканці села влаштовували акцію протесту “Я хочу дихати”, у ній взяли участь 30 селян. Люди скаржились на забруднення повітря, води, ґрунту, і що радіус забруднення збільшується з кожним днем.

Суспільне зателефонувало жительці села Олені Матвієвській, щоб дізнатись, яка зараз ситуація з молокозаводом.

«На сьогодні все лишається, як було. Як сморід стояв, як вони зливали просто на територію, так і зливають і сьогодні. Цілодобово димлять і сморід стоїть. Нічого не змінилось взагалі. Їх не зачинили, хоча б на час слідства, вони як працювали так і працюють», - сказала жителька села Мирне Криничанського району Олена Матвієвська.

Журналісти Суспільного намагались отримати коментар керівництва молокозаводу. Зрештою Суспільне зв’язалося з представницею підприємства за номером, вказаним у базі даних ресурсу youcontrol. Жінка сказала, що про підозру жодному з представників підприємства не оголошували.