У Дніпрі обрали найкращі проєкти дизайну афішної тумби

11:42, 29 лис. 2019
 
У Дніпрі обрали найкращі проєкти дизайну афішної тумби

У Дніпрі підбили підсумки конкурсу з розробки дизайну афішних тумба. Про це повідомила голова журі конкурсу «Афішна тумба», директорка «Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура» Яна Куницька.

За її словами, головною метою конкурсу було створення нової функціональної та інформативної афішної тумби, яка б стала окрасою вулиць міста. Запропонувати ідеї та поборотися за перемогу зголосилися 17 учасників. Вони подали 8 проєктів.

«Дуже радує, що ця творча спільнота міста відгукнулася та видала якісні ідеї. Усі подані проєкти виявилися дуже цікавими», – сказала Яна Куницька.

Конкурс був оголошений ще навесні.

14 листопада відбулося засідання журі, на якому визначили переможців. Афішні тумби оцінювали з точки зору функціоналу, естетики, також вони мали бути антивандальними і такими, на які б люди звертали увагу.

Перше місце присудили проєкту творчої групи Олега Клевцова та Владислава Година; друге місце – Катерини Немудрої та Ганни Хоружевської; третє місце дістав проєкт Вадима Милостюка.

Переможці конкурсу отримали грошові премії: за І місце – 10 тисяч гривень, за ІІ місце – 7 тисяч і за ІІІ місце – 5 тисяч.

Подальшу долю реалізації проєктів афішних тумб обіцяють вирішити на початку наступного року.