У Дніпрі збирають допомогу для студентів гуртожитку «Дніпровської політехніки» (ВІДЕО)

17:32, 11 жов. 2019
 
У Дніпрі збирають допомогу для студентів гуртожитку «Дніпровської політехніки» (ВІДЕО)

У Дніпрі збирають допомогу студентам з гуртожитку «Дніпровської політехніки». Про це 8-го жовтня повідомили на офіційному сайті університету. За словами Світлани Ігнатьєвої, викладачки університету, навчальний заклад має три пункти збору. Туди усі охочі можуть приносити теплі речі, посуд та засоби гігієни.

Костянтин – студент технічного університету “Дніпровська політехніка” – мешкав у другому гуртожитку вишу. Каже, що ого дня взяв із собою лише документи.

«З того, що залишилося у гуртожитку, нам не вистачає речей та посуду», – розповідає студент Костянтин.

Допомогу до пунктів збору речей несуть як викладачі, так і студенти. За словами Світлани Ігнатьєвої, завідувачки кафедри філології та мовної комунікації університету, жіноча рада “Дніпровської політехніки” складає списки необхідного. Найбільше студенти потребують теплого одягу та засобів гігієни.

«У «Дніпровській політехніці» організовано декілька приймальних пунктів, волонтерських пунктів, куди можна приносити чисті, можливо, не нові, але випрасувані речі. Найбільший пункт, головний – це наш культурно-освітній центр. Там збирається найбільше речей, туди зносяться практично всі речі. Є такий пункт на кафедрі вищої математики (у 5-ому корпусі, 33 кімната), у 4-ому корпусі у нас на кафедрі, це 32 аудиторія», – розповіла викладачка Світлана Ігнатьєва.

8 жовтня на офіційному сайті Дніпровської міської ради повідомили: студентам, яких переселили з гуртожитку, виплатять матеріальну допомогу.

За словами Артема Нєдєлька, директора департаменту з питань самоврядування, сума може коливатися.

«Зараз керівництво “Дніпровської політехніки” збирає списки студентів, збирає документи для того, щоб ми могли переказати ці кошти. Ми говоримо про суму від 2,5 тисяч. Чому ми кажемо про диференційовану суму, тому що це буде залежати від того, коли запустять студентів», – сказав Артем Нєдєлько, директор департаменту з питань самоврядування міської ради.

5-го жовтня біля гуртожитку "Дніпровської політехніки" № 2 утворилась яма, яка могла стати причиною тріщини в стіні будівлі. Тоді ж зафіксували зміщення будинку на 1 см. Близько 200 студентів евакуювали в інші гуртожитки, зокрема в сусідній.