Новомосковська райрада виділила 4,3 млн грн на вирішення проблеми з водою для Черкаського і Гвардійського

17:57, 8 жов. 2019
 
Новомосковська райрада  виділила 4,3 млн грн на вирішення проблеми з водою для Черкаського і Гвардійського

Сьогодні на позачерговій сесії районна рада Новомосковського району виділила 4 мільйони 300 тисяч гривень райводоканалові. Ці гроші підприємству потрібні, щоб погасити хоч би частину боргу за електрику й пропрацювати ще два місяці. Загальний борг підприємства за струм складає 39 мільйонів 200 тисяч грн.

За словами директора райводоканалу Вадима Малицького, щоб вийти з критичного становища, потрібно за два місяці хоча б розпочати ремонт труби. Де брати гроші на ремонт, посадовець поки не знає. 

«Є питання по каналу Дніпро-Донбас. Заборгованість - 5,6 мільйона гривень. Якщо ми не заплатимо хоч частково, щоб вони могли качати певний рівень в каналі, то ми не зможемо робити забір води. Для того, щоб вийти з цієї ситуації, є декілька напрямків. Перше — це заміна труби, 26 кілометрів, згідно з проєктом. Друге — зняти борги, які накопичилися за цей період. Якщо це буде зроблено, то -  підвищення тарифів на воду. І зняття арештів з рахунків і арештів на майно», – зазначив Вадим Малицький, директор райводоканалу Новомосковського району.

Нагадаємо, місяць у Черкаському та Гвардійському не було води.

4-го вересня підприємству, яке постачає воду до цих селищ, відключили електроенергію за борги. 5-го вересня включили. Підприємству знадобився місяць, щоб повторно запустити воду.

За словами директора райводоканалу Вадима Малицького, труби зношені на 100%, під час повторного запуску їх почало розривати під тиском.

Упродовж останнього тижня воду пускають по 1-2 години на добу.