«Центральний міст у Дніпрі пофарбували в такий самий колір, як Golden Gate у Сан-Франциско», – головний архітектор Дніпра (ФОТО)

13:52, 10 вер. 2019
 
«Центральний міст у Дніпрі пофарбували в такий самий колір, як Golden Gate у Сан-Франциско», – головний архітектор Дніпра (ФОТО)

Капітально відремонтований Центральний міст Дніпра може стати новим елементом міської самоідентифікації. Про це заявив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Він каже, що особливістю переправи став червоний колір огорожі та електроопор.

«Для фарбування елементів огорожі та опор спеціально підібрали виразний колір – такий самий, як на мосту Golden Gate у Сан-Франциско. Саме колір стає родзинкою переправи. На кожній другій фотографії Дніпра присутній Центральний міст. Для нас, звичайно, було важливо, аби міський силует змінився на краще. Міст став цікавішим. Крім цього, змінилася і структура огорожі на переправі: замість важких бетонних перил тут тепер металеві, міст став більш ажурним. Сьогодні це міст «з обличчям». І я гадаю, що оновлений вигляд Центрального мосту стане новим елементом міської самоідентифікації», – зазначив Дмитро Волик

Зранку 7 вересня у Дніпрі після закінчення капітального ремонту відкрили Центральний міст.

Нагадаємо, 12 липня до Дніпра з робочим візитом завітав Президент України Володимир Зеленський. Мер міста Борис Філатов побився об заклад із президентом, що ремонт мосту завершать до 14 вересня.

Капремонт мосту розпочався у 2017-му з правої частини. На ній уклали нове асфальтобетонне покриття, замінили гідроізоляцію та деформаційні шви. Вартість ремонту – майже 400 млн грн.

Центральний міст через Дніпро збудовано 1966 року. Це його перший капремонт. 

Центральний міст у Дніпрі

Міст Golden Gate у Сан-Франциско