Центральний міст у Дніпрі відкрили після завершення ремонту (ФОТО)

9:44, 9 вер. 2019
 
Центральний міст у Дніпрі відкрили після завершення ремонту (ФОТО)

Зранку 7 вересня у Дніпрі після закінчення капітального ремонту відкрили Центральний міст. Як повідомили в пресслужбі мерії Дніпра, відтепер переправа доступна в обидва боки.

«Хто виграв цей спір? Його виграв тільки Дніпро і ніхто більше. Місто, яке я так люблю», – сказав Борис Філатов у своєму відеозверненні.

Водночас на Центральному мосту, з боку лівого берега з‘явилася інсталяція «Крісло мера».

За словами Бориса Філатова, тепер кожен може посидіти у кріслі, на яке він побився об заклад.

12 серпня прокуратура області заявила, що перевіряє ймовірне привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонту мосту в Дніпрі. У мерії цю заяву не коментували.

13 серпня активісти громадської організації «Вирок» пройшлись перекритим Центральним мостом у супроводі поліції та представників компанії-підрядника. Вони заявляли, що хочуть отримати доступ до проходу через міст та дізнатися більше щодо ремонту паль. 

Нагадаємо, 12 липня до Дніпра з робочим візитом завітав Президент України Володимир Зеленський. Мер міста Борис Філатов побився об заклад із президентом, що ремонт мосту завершать до 14 вересня.

Капремонт мосту розпочався у 2017-му з правої частини. На ній уклали нове асфальтобетонне покриття, замінили гідроізоляцію та деформаційні шви. Вартість ремонту – майже 400 млн грн.

Центральний міст через Дніпро збудовано 1966 року. Це його перший капремонт.