Слідчі перевірять дії посадовців-організаторів дитячого дозвілля біля полігону, де поранили підлітка - ДБР (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

12:01, 25 чер. 2019
 
Слідчі перевірять дії посадовців-організаторів дитячого дозвілля біля полігону, де поранили підлітка - ДБР (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Слідчі Державного бюро розслідувань перевірять та нададуть правову оцінку діям посадових осіб, які організовували дозвілля дітей неподалік від навчально-тренувального полігону на Дніпропетровщині, де під час навчальних стрільб було поранено підлітка. Про це кореспондентам UA: ПОЛТАВА повідомив прессекретар теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, Олександр Білка.

За його словами, є інформація про те, що неподалік від місця, де проводились стрільби, відпочивали вихованці виїзного табору.

«Чому хлопець опинився на лінії вогню? Є питання до людей, які організовували дозвілля дітей на тому місці. Відомо, що це був начебто якийсь виїзний дитячий табір. Все це з’ясує слідство. Дадуть оцінку слідчі ДБР», – сказав Олександр Білка.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко повідомив, що стрільби були планові.

"Були стрільби, згідно з планом проведення курсу стрільби та наказу від університету. Виїхали централізовано. Там були офіцери, були виконані всі заходи безпеки. Стріляв перший курс превентивної діяльності з АК-74. Нині сказати, чи це було з нашої зброї, ми не можемо. Слідство проводить Державне бюро розслідувань. Зброю вилучили на експертизу. Наш полігон передбачений таким чином, що в зоні обстрілу немає будівель. Там поруч є дачі, але полігон так і будувався, щоб враховувати зону обстрілу. Там йде болото, а потім лісосмуга, заповідна зона, тобто там нікого бути не повинно",  - зауважив ректор Андрій Фоменко.

Завідувач відділення травматології обласної дитячої лікарні в Дніпрі Олексій Мохов повідомив, що хлопчика доправили до закладу у важкому стані.
 
"Дитина надійшла у важкому стані, погане самопочуття, страх від того, що сталося. Психологічна травма. Тиск був знижений. При надходженні був частий пульс, з рани йшла кровотеча, хоч там вхідний отвір був і невеликий", - сказав Олексій Мохов.
 
Поранений хлопчк розповів про те, що трапилось.
 
"Я сидів у наметовому таборі і випадково прилетіла куля кілометрів за п’ять з полігону мені в правий бік, я пішов до вожатих і мені надали першу допомогу", - сказав  поранений Іван Запотоцький.
  
Раніше стало відомо, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, розслідують обставини поранення 15-річного хлопця неподалік навчально-тренувального полігону в селі Партизанське Дніпропетровської області.

Інцидент стався 24 червня вдень: під час навчально-тренувальних стрільб із автоматичної зброї курсантів першого курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ хлопець 2004 року народження отримав вогнепальне поранення в праве стегно. Відкрите кримінальне провадження за фактом недбалості службових осіб під час організації стрільб (частина 1 статті 367 Кримінального кодексу України).