Містяни не підтримали проєкт змін до генерального плану Дніпра на громадських слуханнях

13:35, 22 лис. 2019
 
Містяни не підтримали проєкт змін до генерального плану Дніпра на громадських слуханнях

21 листопада на громадських слуханнях у Дніпрі містяни не ухвалили проєкт змін до генерального плану міста. Присутні наполягали на перенесенні слухань щодо генплану, тому що серед доповідачів не було доповідачів з Дніпра, головний архітектор Дніпра Дмитро Волик залишив слухання до їхнього закінчення.

Також присутні наполягали на розгляді питання щодо Довгої балки, крематорію та сміттеспалюючого заводу, відмовляючись ухвалювати план в цілому, без обговорення цих питань окремо.

За визнання слухань недійсними проголосувало 37 осіб, проти проголосувала 1 людина.

Проєкт внесення змін презентували представники Українського державного науково-дослідницького інституту проєктування міст "ДІПРОМІСТО". Слухання відбувались у Дніпровському будинку мистецтв.

«У даному випадку розглядається матеріали генерального плану і як розробники можемо доповідати усі ці положення проєкту, якій далі буде відправлятись на затвердження після обов’язкової містобудівної експертизи цього проєкту. Чому не доповідав Дніпро? Це не його обов’язки – це доповідати. Обов’язково, щоб ми як проєктанти ми представили уся ці матеріали обґрунтували усі рішення та усі зміни, які були внесено в містобудівну документацію, яка на сьогодні є діючою в місті», – сказала Тамара Шидловська, головна архітекторка проєктів інституту "ДІПРОМІСТО" (Київ).