СБУ заявляє, що попередила в Дніпрі незаконне привласнення землі на майже 30 мільйонів гривень

11:39, 20 лис. 2019
 
СБУ заявляє, що попередила в Дніпрі незаконне привласнення землі на майже 30 мільйонів гривень

Служба безпеки України заявляє, що попередила в Дніпрі незаконне привласнення чиновниками комунальної землі на майже 30 мільйонів гривень. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними СБУ, серед підозрюваних членів групи – один з керівників ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області та представники місцевого криміналітету.

«Зловмисники під час проведення конкурсу на посаду до одного з відділів Держгеокадастру «працевлаштували» фіктивного реєстратора. Вони використали втрачені документи мешканця міста. Неіснуючий посадовець отримав електронний ключ доступу до Державного земельного кадастру. Від його імені здійснювали незаконну державну реєстрацію земельних ділянок з можливістю переведення їх у приватну власність. Протягом 9 місяців «державний службовець» навіть отримував заробітну плату на оформлений банківський рахунок», – йдеться в повідомленні.

За цей період підозрювані незаконно зареєстрували та отримали кадастрові номери на 14 земельних ділянок у центральній частині Дніпра загальною площею понад 2,8 гектара, заявляють в СБУ.

Однак, за даними з СБУ, вони не встигли перевести земельні ділянки з державної власності у приватну.

У межах порушеного кримінального провадження тривають слідчі дії.