У Дніпрі шукають приміщення для створення музею пам’яті жертв Голодомору – ініціаторка проєкту

16:35, 13 лис. 2019
 
У Дніпрі шукають приміщення для створення музею пам’яті жертв Голодомору – ініціаторка проєкту

У Дніпрі ініціюють створення окремого тематичного музею пам’яті жертв Голодомору. Про це повідомила голова громадської ради при Дніпровській міській раді, історик Лілія Богачева.

«Нашій області, яка була однією з найбільш постраждалих від цієї трагедії, потрібен окремий тематичний музей пам’яті жертв Голодомору, оскільки це є наше коріння, яке ми не маємо забувати. Це трагедія, котра спричинила велику травму багатьом сім’ям. Ми сподіваємось, що нас підтримає область. Ми вже маємо підтримку з Києва, підтримку діаспорян», – сказала Лілія Богачева.

За її словами, наразі триває пошук приміщення для музею. На думку ініціаторів, заклад має розташовуватись на території міста, один з варіантів - в Індустріальному парку на лівому березі.

Ідея знайшла підтримку в міської влади, заявив секретар міськради Олександр Санжара. Мерія готова допомогти з приміщенням та розглянути можливість співфінансування проєкту.

«Він має відображати усі події, які трапилися на території Дніпропетровської області в ті часи, тож це питання регіону, але місто буде допомагати максимально», – сказав Олександр Санжара.

Керівництво столичного Національного музею Голодомору-геноциду обіцяє допомогти зі створенням експозицій і передати музеєві в Дніпрі частину матеріалів.

«Ми з радістю допоможемо та передамо матеріали, які стосуються саме Дніпропетровщини, аби створити тут регіональний музей геноциду», – сказала директорка Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк.

Наразі в Україні діє два регіональні музеї, присвячені темі Голодомору , – в Хмельницькій та Полтавській областях.