У Кривому Розі пройшла мовчазна акція «Вибір є!» – за дотримання пішоходами правил дорожнього руху (ВІДЕО)

14:33, 13 лис. 2019
 
У Кривому Розі пройшла мовчазна акція «Вибір є!» – за дотримання пішоходами правил дорожнього руху (ВІДЕО)

Сьогодні в Кривому Розі пройшла мовчазна акція під назвою «Вибір є!». Її мета – привернути увагу пішоходів на те, що перехід вулиці в невстановленому місці може закінчитися трагічно. Організаторами акції виступили працівники полку патрульної поліції Кривого Рогу та активісти офісу безпеки благодійного об’єднання «Мережа».

Гіпс, протез, милиці, інвалідний візок, вінок, фоторамка з чорною стрічкою та напис «Вибір є!» – таку інсталяцію влаштували біля зупинки Сучасник, що у Металургійному районі. Поряд з цією локацією стоять патрульні поліцейські й громадські активісти з плакатами. Усі плакати складаються з двох частин: зображення щасливої людини, яка переходить дорогу по пішохідному переходу, та людини, яка стала учасником ДТП.

Місце проведення обрано не випадково. За словами Юлії Цуркаленко, речниці патрульної поліції Кривого Рогу, тільки на цьому місці з початку року патрульні склали 356 адмінматеріалів через порушення пішоходами правил дорожнього руху.

«Мешканці нашого міста знають, що тут дуже жвавий рух транспорту. Тут на кожному перехресті є регульовані пішохідні переходи, вони у зорі видимості, однак при цьому люди порушують правила діючого законодавства та переходять в невстановленому місці. За останні кілька років тут було дві ДТП із смертельними наслідками», – сказала речниця патрульної поліції Кривого Рогу Юлія Цуркаленко.

Співорганізаторами акції виступили активісти активісти офісу безпеки благодійного об’єднання «Мережа».

"Вибір таки є, або не порушувати правила і залишатися здоровим самому і не ставити в небезпечне становище і водіїв і інших пішоходів і взагалі учасників дорожнього руху. Або є ось така інсталяція, де наявно показано, що може трапитися якщо порушувати правила дорожнього руху", – зауважиа представниця організації Ірина Баліна.

За перехід проїжджої частини в недозволеному місці або порушення сигналів світлофора передбачений штраф – 51 гривня.