У Дніпрі відкрили виставку плакатів «Голодомор: знищення ідентичності» (ФОТО)

12:02, 13 лис. 2019
 
У Дніпрі відкрили виставку плакатів «Голодомор: знищення ідентичності» (ФОТО)

У Дніпрі відкрили виставку «Голодомор: знищення ідентичності», присвячену темі Голодомору в Україні . Серію плакатів, підготовлених фахівцями столичного Національного музею Голодомору-геноциду, розгорнули на першому поверсі будівлі мерії.

Виставка складається з 22 постерів, які у короткій формі з ілюстраціями розповідають про предмети та явища культури, науки, суспільного розвитку, побуту, економіки, які мали місце в історії України на початку XX століття, але були втрачені або частково втрачені через колективізацію й голод. Зокрема, мова йде про культуру України, її мистецтво, народні промисли, стрій, мову, книговидавництво.

Як зазначила генеральна директорка Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк, «Голодомор: знищення ідентичності» – це проєкт, який виходить за межі музейного закладу, адже передусім був створений для того, аби доносити інформацію до пасажирів підземного транспорту. Він вже був успішно презентований у метрополітенах Києва, Харкова та Дніпра, каже організаторка.  

«Ми хочемо не тільки наголосити на тому, як комуністичний режим знищував представників українського народу, ми говоримо про те, що українці мали до Голодомору й репресій, якою Україна була і якою могла б бути, на якому рівні – на рівні Німеччини, Франції, Англії, якби не 70 років цієї окупації... Цей проєкт зроблений для того, аби підняти дух нашого народу. Але не відчувати себе жертвою, ні. Ми говоримо про непереможність українського народу», – сказала Олеся Стасюк.

У презентації взяв участь почесний гість – Річард Бачинський-Гувер, канадський кінематографіст, автор сценарію першої англомовної художньої кінокартини про Голодомор в Україні «Гіркі жнива».

Виставка в будівлі дніпровської мерії триватиме 15 листопада включно.