У Дніпрі студенти Університету третього віку долучились до написання радіодиктанту (ВІДЕО)

14:33, 8 лис. 2019
 
У Дніпрі студенти Університету третього віку долучились до написання радіодиктанту (ВІДЕО)

В Україні провели 19-й радіодиктант національної єдності, приурочений до Дня української писемності та мови. Проводять його щорічно, долучися може кожен охочий в країні та закордоном. Текст зачитали об 11 ранку в ефірі Українського радіо. Назва цьогорічного радіодиктанту – «Від бересту – до «цифри».

У Дніпрі до написання радіодиктанту долучилися більше 130 студентів Університету третього віку. Катерина Дружко пише диктант вперше. Говорить: труднощі виникли лише з пунктуацією.

«Особливо не готувалась, якщо чесно, просто я зараз, останні роки, з 2013 року спілкуюсь українською мовою», – сказала Катерина Дружко, студентка Університету третього віку.

Для Марини Глушиної диктант був легким. Говорить, перевірила свій текст, помилок було небагато.

«Навіть звичайний учень може написати такий диктант. Багато читаю літератури українською мовою. Люблю українську мову, тому я завжди вважаю за потрібне писати», – зауважила Марина Глушина.

В Україні радіодиктант проводять щорічно. Перевіряють написаний текст слухачі самостійно, за 10 хвилин по закінченню організатори диктанту публікують оригінальний текст.