У 2020 році на дніпровський аеропорт з держбюджету планують виділити мільярд гривень

16:29, 21 жов. 2019
 
У 2020 році на дніпровський аеропорт з держбюджету планують виділити мільярд гривень

Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт бюджету України на 2020 рік: у головному кошторисі країни, зокрема, передбачено 1 млрд грн на будівництво міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Розуміємо, наскільки нове летовище важливе для розвитку регіону. Тож визначили його будівництво пріоритетом Дніпропетровської ОДА. Державним коштом у аеропорту зведемо злітно-посадкову смугу довжиною 3200 м. За будівництво терміналу візьметься приватний інвестор – про це домовилися під час зустрічі із президентом групи DCH Олександром Ярославським», – заявив Олександр Бондаренко.

Планується, що голосувати за держбюджет у другому читанні парламент буде наприкінці листопада.

3 жовтня в облдержадміністрації заявили, що у Дніпрі планують збудувати новий термінал та злітно-посадкову смугу аеропорту. Термінал мають намір спорудити коштом інвестора, компанія якого виконуватиме роботи. Будівництвом смуги займатиметься інша фірма, на ці роботи гроші просять з державного бюджету.

Загальна вартість будівництва смуги – 3 мільярди гривень. Якщо гроші виділять, то, за словами інвестора Олександра Ярославського, роботи розпочнуть у березні наступного року.