Віце-мера Дніпра підозрюють в оборудках з бізнесменом з окупованої території України - СБУ

18:41, 10 жов. 2019
 
Віце-мера Дніпра підозрюють в оборудках з бізнесменом з окупованої території України - СБУ

Один із заступників міського голови Дніпра підозрюється в тому, що здійснював фінансово-господарські операції з комерсантом з тимчасово окупованого Донецька. Про це повідомили в пресцентрі Служби безпеки України.

За даними СБУ, упродовж 2018 року "посадовець уклав договори з директором приватного підприємства на виконання послуги з технічного обліку та паспортизації вулиць міста, на яких розташовано об’єкти критичної інфраструктури".

«Роботи на стратегічно важливих для міста об’єктах виконувались під керівництвом комерсанта, який зареєстрований і фактично проживає у Донецьку. За наявними даними, протягом 2014-2019 років на підконтрольну Україні територію він не в’їжджав і не звертався за оформленням відповідних перепусток», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вилучили документи, які, за інформацією СБУ, свідчать про проведення фінансово-господарських операцій з донецьким комерсантом, а також підтверджують факт отримання із Держказначейства майже 17 мільйонів гривень. Ці гроші згодом були переведені на рахунки підприємства, зареєстрованого бізнесменом на підконтрольній українській владі території.

9 жовтня в прокуратурі області заявили, що повідомили про підозру заступнику міського голови Дніпра та двом посадовцям мерії через оборудку з паспортизацією вулиць: їх у розкраданні понад 16 мільйонів гривень бюджетних коштів. В мерії цю заяву поки не коментували.