Бійці 17-ї танкової бригади повернулись до Кривого Рогу із зони ООС (ВІДЕО)

16:09, 3 жов. 2019
 
Бійці 17-ї танкової бригади повернулись до Кривого Рогу із зони ООС (ВІДЕО)

Бійці 17-ї танкової бригади імені Костя Пестушка повернулись до Кривого Рогу із зони проведення Операції об’єднаних сил. Військові понад півроку перебували в Донецькій та Луганській областях, тепер прибули на ротацію на місце постійної дислокації. Сьогодні на території військової частини бійців зустрічали рідні, товариші по службі, волонтери та представники командування. Зустрічали з квітами, нагородами та оркестром.

До Віри Путаліс з однорічним Тимуром на руках час від часу підходить тато Єгор. До від’їзду на Донбас чоловік бачив сина ще малюком, тепер Тимур почав впізнавати тата. У родинах військових рідні звикли до довгих розлук, каже Віра.

«Не перше таке розставання. Ось так ми тата любимо і скучаємо», – розазує Віра Путаліс, дружина військовослужбовця.

Віталій Огородник у свої 23 командує танковою ротою. Каже, скільки часу бійці 17-ї танкової проведуть на рідній землі, військові точно не знають. Тут його чекає кохана. Побачитись ще не встигли.

«Ми готуємося, у нас постійна підготовка. Переводимо техніку на зимовий режим експлуатації», – зазначив боєць Віталій Огородник.

Більше тисячі бійців 17-ї танкової бригади повернулися до Кривого Рогу зі Сходу України. Механізований батальйон бригади ще залишається у Донецькій та Луганській областях для виконання бойових завдань на лінії зіткнення, танкісти задіяні у процесі розведення військ.

«По всій території, починаючи з Луганської області. Між крайніми підрозділами відстань – 420 км. Ми знаходимося в резерві, у разі виникнення небезпеки виконуємо ті завдання, які притаманні танковим військам», – зазначив заступник командира 17-ї бригади Олег Терещенко.

4-го і 5-го червня бригада втратила трьох бійців, сержанта Владислава Бережного, старшого солдата Олександра Лина та молодшого сержанта Едуарда Лазарєва. В пам’ять про них оголосили хвилину мовчання.

Понад сотню бійців нагородили медалями, відзнаками, подяками й грамотами.