Дніпряни під стінами управління СБУ провели акцію проти «формули Штайнмаєра»

12:30, 2 жов. 2019
 
Дніпряни  під стінами управління СБУ провели акцію проти «формули Штайнмаєра»

Близько 60-ти людей вийшли вчора під стіни обласного управління СБУ в Дніпрі на мітинг проти «формули Штайнмаєра». Акція тривала близько двох годин – з дев’ятої до одинадцятої вечора.

Учасники передали свої вимоги до Служби безпеки України.

Вони вимагали оприлюднення документу, який був підписаний в Мінську, а також відставки міністра закордонних справ та уповноваженої особи – Леоніда Кучми.  

«Мета була – не влаштувати мітинг, мета була віддати до Служби безпеки наші вимоги. Тобто ми хотіли щоб оприлюднили документ, який підписали в Мінську. Ми всі розуміємо, що все, що нам кажуть по телевізору... Але ніхто не бачив документ. Хочеться побачити в першу чергу, а вже потім розбиратись – правильно, не правильно, чи є там капітуляція, чи немає там капітуляції. Але те, що було там раніше, ми розуміємо, що «формула Штайнмаєра» – це той варіант який, в принципі, неприйнятний для України. Має бути спочатку виведення військ, взятий кордон, українсько-російський кордон під контроль України, і потім — окей, можна проводити вибори і можна про щось говорити. Але за «формулою Штайнмаєра» вибори ідуть першими», – сказала журналістам Суспільного учасниця акції Дар’я Слуцьковська.