У Дніпрі на Європейській площі пройшла акція "Марш за клімат"

16:38, 27 вер. 2019
 
У Дніпрі на Європейській площі пройшла акція

За словами організаторів, мета акції - звернути увагу суспільства на глобальні екологічні проблеми. У акції взяло участь близько двадцяти людей. . Організаторка акції Альона Асєєва каже, разом зі своєю подругою вирішила організувати сьогоднішню акцію бо їх дуже турбують проблеми довкілля.

"Насправді, ця проблема дуже глобальна. І не можна сказати, що проблеми існують тільки в Україні, тому що клімат, екологія, вона одна. І навіть, якщо одна країна буде намагатись щось змінити, нічого не зміниться. Над цим повинні замислюватись усі люди, тому ми організовуємо цю акцію. Навіть з такою невеликою кількістю людей ми хочемо кричати, щоб нас почули. Проблем дуже багато. Як максимум, глобальне потепління, як мінімум, в нашому місті існує велика кількість промислових заводів, які виробляють гази, які зливають відходи в ріки", - сказала Альона Асєєва.

Під час акції учасники збирали підписи під резолюцією для міського голови, яка має на меті поліпшення екології нашого міста. Її підписали 108 людей.

"Резолюцію, яку ми зараз підписуємо, ми направимо міській владі. Резолюція містить вимоги до влади: по-перше, переходити на відновлювальні джерела енергії, по-друге, встановлювати жорсткі штрафи, жорсткі закони щодо зменшення кількості викидів в атмосферу, зменшення кількості викидів у ріки. І резолюція вимагає від влади долучитись до вже всесвітнього процесу переходу на зелену економіку і на відновлювальні ресурси", -  розповіла учасниця акції Марія Загаріна.

Як повідомила організаторка акції Альона Асєєва,  сьогодні подібні марші проходять по всьому світу. Окрім Дніпра, до акції долучились вісім міст України.