У Дніпрі відкриють виставку з нагоди чвертьстолітнього ювілею села Волоського

9:32, 25 вер. 2019
 
У Дніпрі відкриють виставку з нагоди чвертьстолітнього ювілею села Волоського

26 вересня у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького відбудеться відкриття виставки «Волоському 250». Про це повідомили в пресслужбі музею.

Виставка розкаже про історію виникнення, розвитку, становлення села Волоського. В експозиції представлять рідкісні етнографічні та археологічні знахідки з села, які є окрасою колекції історичного музею. Серед них – знамениті волоські сорочки, предмети побуту, старожитності.

Виставка транслює частину історії нашого краю – села Волоського – від заснування до сучасного періоду.

«Артефакти з Волоського представлені у колекціях Дніпровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького, Національного музею українського народного декоративного мистецтва у Києві, Національного музею історії України, Львівському музеї етнографії та художнього промислу», – йдеться в повідомленні.

Зараз село Волоське, розташоване на дніпровських порогах, є об’єктом для сучасного екологічного та краєзнавчого туризму.

У 2017 році започатковано свято День волоського горіха, на честь якого в центрі села встановлено пам’ятник волоському горіху.