Бійця, пораненого на сході, готують до операції

12:25, 3 вер. 2019
 
Бійця, пораненого на сході, готують до операції

Бійця, пораненого на сході, готують до операції у лікарні Мечникова. Нагадаємо, 31 серпня до Дніпра доправили 28-річного пораненого на Донбасі офіцера.

Старший лейтенант ЗСУ Дмитро на позивний “Майбох” потрапив під обстріл 30 серпня біля Новозванівки на Луганщині. З військового шпиталю в Попасній його евакуювали до лікарні Мечникова у Дніпрі. Про це розповів головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко. За його словами на військовому розірвало бронежилет, а чоловіка відкинуло вибуховою хвилею.

Він отримав поранення в лікоть і стегно, втратив свідомість.

"Один з важкими пораненнями руки. У нього по суті вирвало суглоб. Сам він старший лейтенант з Київської області. З Яготина. Поранення мінно-вибухове. В даний час лікарі планують операції, які потрібно проводити для відновлення руки. Ми проводили аналогію. Таке саме поранення у 2014-му отримав Дмитро Ярош. Воно дуже складне. І часто закінчується заміною суглоба. Наші лікарі готові провести всі ці операції", — розповів Сергій Риженко, головний лікар лікарні ім. Мечникова. 

Поранений Дмитро розповідає, що бій розпочався 30 серпня десь о 9.30 та тривав близько 40 хвилин. Військовослужбовець говорить, що пам’ятає свист снаряду, а потім тільки моменти, як його рятували у лікарні.

"Я чув калібр 5,56,7,62 і все не, пам’ятаю, ну і це РПГ, що прилетіло”, — каже Дмитро. 

Дмитро “Майбох” пішов служити у на строкову службу о 2014 році. Потім пішов служити на контракт. За його словами, 30 серпня, коли стався бій, його ротація повинна була закінчитися через чотири дні.