Мешканці села Кудашівка протестують проти розробки уранових руд (ВІДЕО)

15:46, 26 сер. 2019
 
Мешканці села Кудашівка протестують проти розробки уранових руд (ВІДЕО)

Мешканці села Кудашівка, Дніпропетровської області, протестують проти надання дозволу на користування надрами з метою дослідницько-промислової розробки уранових руд товариством “Атомні енергетичні системи України”. За словами місцевих жителів, на ділянках, на яких планують проводити роботи, знаходяться поля, і видобуток руди може сплинути на стан екології.

Сергій Захаров — мешканець села Кудашівка. Займається аграрним бізнесом, має три поля, на території яких товариство з обмеженою відповідальністю “Атомні енергетичні системи” планує проводити дослідницько-промислові розробки уранових руд.

Сергій каже: «Воно ж шкідливо для екології та здоров’я людей. Це ж уран, він небезпечний, отруйний. Представники компанії просили у мене дозволу заїхати на мої поля, щоб проводити там свої роботи. Але ж якщо вони почнуть копати там, то це ж забруднення буде».

Дозвіл на користування надрами з метою дослідницько-промислової розробки уранових руд ТОВ “Атомні енергетичні системи України” видала Дніпропетровська обласна рада. Мешканці селища написали колективне звернення з вимогою скасувати це рішення.

Наталя Католіченко ‒ голова Кудашівської сільської ради розповіла: «Наша громада вся за те, щоб у нас цього не було. Тут нашим дітям, онукам жити. Це все нас не влаштовує. Будемо обговорювати. І будемо з усім цим йти на обласну раду, Верховну Раду».

Керівник товариства "Атомні енергетичні системи України" Юрій Бакаржієв відмовився коментувати Суспільному розробку уранових руд на території села Кудашівка.

 

Мешканці зараз формують робочу групу для ініціювання розгляду цього питання Криничанською районною радою.

Суспільне надіслало інформаційний запит до облради із проханням прокоментувати ситуацію.