50 АТОвців нагородили відзнакою Президента України (ВІДЕО)

13:53, 22 сер. 2019
 
50 АТОвців нагородили відзнакою Президента України (ВІДЕО)

Сьогодні, напередодні Дня Державного Прапора та Дня незалежності України, у Соборній райраді Дніпра нагородили 50 бійців АТО за участь у бойових діях. Чоловікам вручили нагрудні знаки та відзнаки президента за участь в антитерористичній операції.

Василь Міщенко учасник АТО з травня 2014 року. Служив під Іловайськом, Волновахою та у Старобешевому. Говорить, що на передовій найбільше переймався за життя молодих бійців.

«Мені все-таки було тоді вже 47, а у нас хлопці були там по 19-20 років. От за них було страшно. Хлопці були й такі, що зовсім в армії не служили, не знали, що таке автомат і кулемет. Два тижні підготовки — і на передову», ‒ розповів Василь Міщенко.

Антон Стефанов служив у АТО з 2016 року. У своїй бригаді був наймолодшим. Каже, що пішов на війну, бо вважає це обов’язком кожного чоловіка.

«Мені не довелося бачити якихось смертей чи тяжких поранень, за це я дякую Богу. Все пройшло, так би мовити, спокійно в цьому плані. Я пішов робити справу чоловічу, почесну. Це найпочесніша нагорода для мене. Сьогодні емоції найвеличніші, тому що контракт я вже закінчив, і, як кажуть, медаль знайшла свого героя», ‒ говорить Антон Стефанов.

Віталій Фаріна, комісар Соборного районного військового комісаріату, каже: «Ми нагороджуємо нагрудним знаком “Учасник АТО” та відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”. Вона дається за мужність та громадянську позицію тих хлопців, які відстоюють незалежність нашої країни».