У Дніпрі в День Незалежності відбудеться забіг у вишиванках Dnipro Vyshyvanky Run

16:21, 21 сер. 2019
 
У Дніпрі в День Незалежності відбудеться забіг у вишиванках Dnipro Vyshyvanky Run

У Дніпрі в День Незалежності відбудеться забіг у вишиванках Dnipro Vyshyvanky Run. Про це журналістам UA: ДНІПРО повідомила виконавча директорка громадської організації «Start Dnipro» Світлана Ліщинська. За її словами, захід відбудеться 24 серпня на Фестивальному причалі.

Це вже четвертий такий забіг у Дніпрі.

«Ідея виникла в Києві. Передбачалось, що в містах України люди, одягнуті у вишиванки, візьмуть участь у забігах. Через біг ми показуємо любов до своєї країни. Це наш такий подарунок Україні – здорові люди, діти та дорослі, які біжать у вишиванках. Торік у Дніпрі було 360 учасників. Цього року має бути приблизно стільки ж. Цього року в нас буде багато дітей та дорослих з обмеженими можливостями. Приблизно 60 осіб. Для них буде окремий забіг. Кожна дитина отримає на фініші медаль, а дорослий – солодкий кавун, корисне харчування», – сказала Світлана Ліщинська.

Як вона розповіла, взяти участь у перегонах може кожен охочий. Дрес-код – вишиванка.

Дорослим пропонують дистанції в 2,5 км, 5 км, 10 км, естафету 3х300 м. Для дітей передбачені забіги на 100 м (від 3 до 6 років), 500 м (від 7 до 10 років), 1000 м (від 11 до 14 років).

Окрім того, у рамках заходу відбудуться командні змагання для родин та компаній друзів «Козацькі перегони» з подоланням смуги перешкод. Учасникам запропонують спортивні розваги – естафети в шароварах, біг з коромислом, ліплення вареників на швидкість тощо.