Президент вимагає звільнення керівника поліції Дніпропетровщини

18:04, 27 лип. 2019
 
Президент вимагає звільнення керівника поліції Дніпропетровщини

Президент Володимир Зеленський вимагає звільнення керівника ГУ Нацполіції в області Віталія Глуховері після оприлюднення інформації про інцидент з патрульними поліцейськими. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами керівника держави, «попри всі спроби замовчати» цю історію «відео з подробицями огидного інциденту з’явилось у соцмережах та ЗМІ».

«Переглянувши його, я спочатку не мав слів – навіть нецензурних. Але вони швидко знайшлися. Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами», – йдеться у дописі Володимира Зеленського.

Він також попередив посадовців « від обласного центру до найменшого села» про те, що «часи безкарності та особливого до вас ставлення, до якого ви так звикли за часів усіх попередніх президентів України, назавжди минули».

У суботу, 27 липня, стало відомо, що слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Як ідеться в повідомленні ДБР, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. «За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій ймовірно зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських», – зазначено в повідомленні.