У Дніпрі відсьогодні працює річкове таксі (ВІДЕО)

13:20, 25 лип. 2019
 
У Дніпрі відсьогодні працює річкове таксі (ВІДЕО)

На час перекриття Центрального мосту, Дніпром курсують два катери з сьомої години ранку до восьмої вечора. В пікові часи катери ходять з інтервалом 15 хвилин, у звичайні — 30.

Дніпрянка Ольга Калініченко раніше йшла через міст пішки, новим видом переправи жінка задоволена. Єдине нарікання — великі черги на лівому березі.

«Мені сподобалось, але дуже великі черги, дуже. Я запізнилась на роботу. Ну а взагалі кайф було, дуже подобається», ‒ каже Ольга Калініченко.

Дніпрянин Руслан Білан вважає такий вид транспорту зручним, хоча і дещо застарілим.

«В принципі приємно що влада дбає про населення, бо до цього я ходив пішки, перед роботою не дуже приємно. А так, взагалі зручно, напевно, хоч і досить дивно, для двадцять першого сторіччя досить незвичайно», ‒ розповів Руслан Білан.

Євгеній Ганжа вважає річкове таксі хорошою заміною міським видам транспорту.

«Мені дуже до вподоби такий вид транспорту, і дуже гарна заміна. Нам краще, щоб не ходити пішки, та повторюсь, що це гарна альтернатива. Подобається також повітря на річці, можна відволіктись від роботи та переправитись таким зручним способом», ‒ каже Євгеній Ганжа.

Не дивлячись на те, що по Дніпру курсує річкове таксі, деякі люди все одно ходять пішки. Причина — великі черги на катери.

«Через те, що дуже великі черги на паромній переправі на лівому березі, я б не потрапив на перший катер, я би потрапив на другий. І трапилось би це хвилин через сорок. Якщо я поспішаю на роботу, то ці сорок хвилин для мене грають велику роль», ‒ розповів Сергій Суслов.

«На поромі я не поїхав тому, що я підійшов і там черга близько чоловік 45-50, а порому ще не було і я вирішив що за часом мені буде зручніше пішки», ‒ каже Віталій Бережний.

Рішення про запуск річкового таксі прийняли вчора депутати на 47-й сесії міськради.

«Інтервал зрозумілий: з сьомої ранку до десятої — 15 хвилин, потім тридцять хвилин. Була складна достатньо схема, за яку проголосували депутати. Ми не можемо просто так виділити гроші на перевезення. Ми розробляли з юристами, фінансистами, збільшували уставний фонд комунального підприємства "Міські причали". Я думаю, що це буде гарна підмога до того моменту, коли ми на день міста закінчимо ремонт Центрального мосту», ‒ говорить міський голова Дніпра Борис Філатов.

Нагадаємо, Центральний міст перекрили в ніч на 18 липня для закінчення ремонту. Відкрити його планують на День міста 14 вересня.