У Дніпрі попрощалися з загиблим військовослужбовцем батальйону “Айдар” (ВІДЕО)

15:52, 10 лип. 2019
 
У Дніпрі попрощалися з загиблим військовослужбовцем батальйону “Айдар” (ВІДЕО)

Владислав Локтіонов загинув під Торецьком в результаті мінометного обстрілу позиції. Вшанувати пам’ять бійця зібралися родичі, друзі та товариші по службі.

7 липня позицію біля міста Торецьк обстріляли бойовики. У той час на чергуванні там перебував боєць Владислав Локтіонов. Чоловік загинув на місці.

Андрій Пінчук, командир 24 окремого штурмового батальйону “Айдар”, розповів: «Я бачив, як це відбувалося, я перебував на сусідній позиції. Стріляли з мінометів крупного калібру. Позиція була розстріляна великою кількістю снарядів. Я все це бачив. Я відразу прийшов туди. Шансів не було».

На війні Владислав з 2015 року. Служив у протитанковому взводі першого батальйону 92 бригади. У травні 2016 у складі диверсійно-розвідувальної групи перебував у селі Лобачеве. Там потрапив у полон. У грудні 2017, коли відбувся найбільший обмін полоненими, повернувся додому. Тут командування звинуватило його у дезертирстві.

Людмила Оскаленко, подруга загиблого бійця, каже: «Судилися. Відновили справедливість. Він наш справжній українець, а не якийсь там... Суд все вирішив в пользу Владислава».

За півтора роки після звільнення з полону Владислав знову пішов на фронт. Воював у складі 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар”.

«Був коригувальником гранатомета. Був справжнім патріотом, справжнім бійцем. Незламним. Він пішов на війну заради життя. Щоб зупинити це кровопролиття, щоб зупинити війну. Але, на жаль, за це він віддав своє життя», - згадує Андрій Пінчук.

Людмила Оскаленко згадує останній дзвінок Владислава: «Подзвонив, з котиком грався, казав, я приїду, котика заберу додому. І на другий день його не стало».

У Владислава залишився 8-річний син та мама.