"Вони показали результати, від яких був шокований весь світ" — тренер дніпровських воднолижників (ФОТО, ВІДЕО))

12:57, 10 лип. 2019
 

Чемпіонат з воднолижного спорту для учасників віком до 21 року пройшов у місті Едмонтоні, що у Канаді. Команда переможців у складі дніпрян 20-річного Данила Фільченка, 16-річного Алекса Самойлова, 16-річної Станіслави Просвєтової та 14-річного Даміра Філаретова виборола третє місце. Також в активі спортсменів в особистому заліку — золото, два срібла і світовий рекорд у Данила Фільченка, дві бронзові медалі у Алекса Самойлова, та особисті рекорди у Станіслави та Даміра.

Напередодні увечері в аеропорту Дніпра переможців зустрічали рідні, близькі та спортсмени дитячо-юнацької спортивної школи з воднолижного спорту та вейкбордінгу. Літак затримався майже на годину, але всі дочекалися на прибуття спортсменів.

За словами Юрія Єремєєва, тренера збірної, під час змагань виникла проблема із підрахунком балів.

«Це був пошкоджений відеофайл, який скільки б не переглядали судді, все одно отримували одне і теж. Потім судді все-таки взяли нормальний файл, завантажили в комп’ютер, переглянули, перерахували кількість фігур і ми виграли. Вони усі зібралися і показали результати, від яких був шокований весь світ. Якщо ви дивилися трансляцію, то ви чули коментаторів», - каже Юрій Єремєєв.

20-річний Данило Фільченко бере участь у чемпіонаті світу не вперше. Два роки тому він також завоював золото у фігурному катанні та багатоборстві на Чемпіонаті Світу, який проходив у Дніпрі. Цього року виборов золото у фігурному катанні, срібло у багатоборстві та срібло у стрибках з трампліну, стрибнувши на 61 метр та 30 сантиметрів.

Данило говорить: “Я зайняв перше місце в фігурному катанні, встановив новий світовий рекорд з результатом 11520 очок, що було моєю мрією. Я дуже щасливий, що у мене вийшло це зробити, впоратися з емоціями, з нервами. Було дуже важко. Було дуже багато сильних суперників. Але у мене все вийшло. Я дуже радий тому, що наша команда посіла третє місце, це перша медаль на Чемпіонаті світу до 21 року, коли саме команда України посіла призове місце».

16-річний Алекс Самойлов виборов на Чемпіонаті Світу дві бронзові медалі — у фігурному катанні на водних лижах та багатоборстві. Хлопець займається воднолижним спортом 11 років, каже, що віддає йому багато часу.

«Я побив своїх особистих чотири рекорди: в слаломі, в фігурному катанні, в стрибках з трампліну і багатоборстві. Все поліпшив, це були дуже продуктивні змагання», - каже Алекс.

На нашу збірну чекає Чемпіонат Європи з воднолижного спорту для спортсменів до 21 року, якій пройде у Дніпрі в серпні. Юрій Єремеєв головний тренер збірної команди України з воднолижного спорту розповів: «У нас дуже відповідальний старт тут, у Дніпрі, 2-4 серпня на воднолижному стадіоні — це Чемпіонат Європи до 21-го року».

Спортсмени запрошують всіх охочих прийти та підтримати нашу збірну.