На вулиці Донецьке шосе в Дніпрі спилюють дерева, мешканці – проти (ФОТО, ВІДЕО)

17:48, 24 чер. 2019
 
На вулиці Донецьке шосе в Дніпрі спилюють дерева, мешканці – проти (ФОТО, ВІДЕО)

У Дніпрі, по вулиці Донецьке шосе, спилюють дерева. Мешканці будинку №7, на прибудинковій території якого тривають роботи, проти. Люди викликали на місце поліцію та звернулися до міськради з вимогою припинити спилювання.

Мешканець будинку Юрій Карась, який живе тут близько 30 років, каже: ці дерева люди висаджували власноруч.

«Прибудинкова територія, яку ми з 90-х років насаджували зеленню, поливали, від піску відстоювали. Сьогодні о 8 годині ранку приїхали люди з пилами і почали спилювати дерева. Коли ми підійшли, спитали навіщо, нам сказали, що територія прибирається від дерев під забудовний майданчик», – каже мешканець Юрій Карась.

Завадити спилюванню дерев, за словами голови ОСББ Олександра Трубіна, вийшли мешканці будинку.

«Лягали під пилу, тому що жодних прохань ніхто не слухав. Запевняли, що у них є дозвіл, що все законно», – сказав голова ОСББ Олександр Трубін.

За словами заступниці директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Анни Москаленко, до них звернулося товариство «Арсенал» з проханням надати дозвіл на спилювання дерев.

«Були документи на оренду землі, початок будівництва магазину. Комісія виїхала 12 червня і визначила, що там необхідно спиляти під забудову 21 дерево. 13 дерев у задовільному стані, інші – в аварійному. Була нарахована вартість, яка складає до сплати 51 506 гривень 27 коп. Ними було сплачено зазначену суму», – зазначила предствниця мерії Анна Москаленко.

Представник фірми-забудовника зауважує, що діють законно.

«Ми йдемо законним шляхом. Отримали всі дозвільні документи, ордери, сплатили збір на спилювання дерев. Тому реакція мешканців нам не зрозуміла», –  сказав Максим, представник ТОВ «Арсенал».

За словами голови ОСББ, мешканці викликали на місце наряд поліції та написали заяву. Як повідомила речниця патрульної поліції Дніпра Людмили Копиленко, заява не зареєстрована.