У лікарні Дніпра залишається один полтавський школяр, поранений під час зіткнення автобуса з дітьми та вантажівки

15:52, 29 тра. 2019
 
У лікарні Дніпра залишається один полтавський школяр, поранений під час зіткнення автобуса з дітьми та вантажівки

В обласній дитячій лікарні Дніпра залишається один хлопчик, який постраждав через зіткнення шкільного автобуса та вантажівки.

"На сьогодні, на стаціонарному лікуванні знаходиться один пацієнт, 15 дітей батьки самостійно забрали до Полтави на амбулаторне лікування, хлопчик зараз знаходиться у відділення травматології, у нього перелом руки, стан середньої тяжкості, мама з ним на спільному перебуванні", — розповів Суспільному мовнику Дніпра медичний директор обласної дитячої клінічної лікарні Ігор Фарафонов. 

Шестикласник Данило Шабалін сидів в автобусі на передньому сидінні біля дверей. Він розповів, як сталася аварія. 

"Я сидів біля водія, і я побачив фуру перед собою. Ми хотіли її обганяти, а фура поїхала теж ліворуч. Ми врізалися і я втратив свідомість. Потім секунд через 30 я прокинувся і бачу, що стекло розбите, все побите і бачу на склі перед собою кров. Я був не сильно, але в крові. Потім я виліз, мені допоміг дядя", - сказав школяр.

За словами речниці Нацполіції в області Ольги Кузнецової, автобус належить водієві, він має ліцензію на перевезення людей, але чи мав він право перевозити дітей, з’ясує слідство. Також відомо, що обидва водії на момент аварії були тверезими.

"Була порушена дистанція і в результаті цього відбулося зіткнення автомобіля "Мерседес" з автомобілем "Даф", всі деталі будуть встановлені вже в ході досудового розслідування і проведення ряду призначених експертиз. Обидві автівки їхали в попутному напрямку, наскільки встановлено було, водій "Мерседеса" пішов на обгін", — розповіла Суспільному мовнику Дніпра Ольга Кузнецова.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху".