Поліцейські та зоозахисники вилучили в жительки Дніпра 34 собаки, які утримувались у клітках без їжі та води (ВІДЕО)

17:54, 24 тра. 2019
 
Поліцейські та зоозахисники вилучили в жительки Дніпра 34 собаки, які утримувались у клітках без їжі та води (ВІДЕО)

Поліцейські разом із зоозахисниками вилучили у пенсіонерки, жительки Дніпра, 34 собаки. Під час вилучення поліцейські знайшли тварин у клітках без їжі та води, повідомляють кореспонденти Суспільного мовника Дніпра. Зоозахисники підозрюють, що жінка розводила тварин для продажу. 

Як зазначила волонтерка притулку для тварин “Друг” Марина Болоховець, ця жінка, продаючи, видавала цуценят за породистих, а старих тварин, тих, які не могли давати потомство, –  викидала на вулицю. 

«Ми про цю жінку знаємо ще з 2014 року. Ми тут були, тут було ще більше тварин. На це не можна спокійно дивитися», – каже волонтерка.

Жінка, які підозрюють в жорстокому поводженні з тваринами, дізнавшись про поліцію, втекла. Поспілкуватись із нею не вдалося.

Правоохоронці кажуть, що якщо її визнають винною, на неї чекає відповідальність, передбачена Кримінальним кодексом України. Це арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Частину вилучених собак забере КП «Зооконтроль», решту – зоозахисні організації. 

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, з липня в Дніпрі буде проходити масове вилучення тварин, які утримуються в неналежних умовах, та притягнення до відповідальності їхніх господарів.