На Дніпропетровщині перепоховають останки воїнів часів Другої світової війни

10:28, 23 тра. 2019
 
На Дніпропетровщині перепоховають останки воїнів часів Другої світової війни

23 травня у місті Підгороднє на Дніпропетровщині відбудеться перепоховання загиблих воїнів радянської армії часів Другої світової війни. Про це Суспільному мовнику Дніпра повідомив керівник пошукової громадської організації "Пошук – Дніпро" Андрій Біжко.

За інформацією, останки 20- ти військових були виявлені групою "Пошук-Дніпро" під час планових пошукових досліджень 2018-2019 років.

Як розповів Андрій Біжко, за залишками озброєння та амуніції вдалось встановити, що частина з цих солдатів загинула 1941 року, при об обороні Дніпра, решта – 1943 року, при звільненні.

Ідентифікувати останки не змогли.

«Солдати перебували в окопах і вирвах, на території городів та полів. Усі вони загинули під час боїв. Була знайдена одна медаль «За оборону Сталінграда», але не було ніяких ідентифікаційних предметів, щоб встановити особи. Фрагменти амуніції й озброєння ми покажемо на церемонії перепоховання, а потім передамо до краєзнавчого музею Підгороднього», – сказав Андрій Біжко.

На початку травня на Дніпропетровщині, у селищі Томаківка, перепоховали останки 13 невідомих солдатів-учасників Другої світової війни. Ці військові загинули восени 1943 - на початку 1944 року в боях за звільнення Томаківського району. Поряд з останками також не було жодних предметів, за якими їх можна було б ідентифікувати.