Останній у Дніпрі дерев’яний будинок-пам’ятка визнаний частково аварійним

15:43, 24 кві. 2019
 
Останній у Дніпрі дерев’яний будинок-пам’ятка визнаний частково аварійним

Останній у Дніпрі дерев’яний будинок-пам’ятка архітектури визнаний частково аварійним. Про це в коментарі Суспільному мовнику повідомила начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради Надія Лиштва.

За її словами, у вівторок, 23 квітня, фахівці здійснили обстеження споруди по узвозу Крутогірному, 5 і прийшли до висновку щодо її аварійності.

Як зауважила посадовець, будівля вкрита тріщинами, які в окремих місцях сягають 15 сантиметрів, балки відходять від стін. 

Міська влада розглядає варіант щодо відселення мешканців й здійснення відновлювальних робіт, але не зараз. Поки планують укріплення основних конструкцій будівлі. 

«Ми розпочнемо пошук майстрів, які б змогли виконати роботи на дерев’яних пам’ятках. Цей житловий будинок перебуває в комунальній власності», – зазначила Надія Лиштва. 

Будинок на Крутогірному узвозі (колишня вулиця Рогальова), 5 у Дніпрі – найстаріший двоповерховий дерев’яний будинок, що зберігся в місті, решта згоріли від численних пожеж. Він був збудований наприкінці XIX століття.