Обвинувачений у справі про поранення криворізького відеооператора Вячеслава Волка частково визнав свою провину (ВІДЕО)

17:02, 28 бер. 2019
 
Обвинувачений у справі про поранення криворізького відеооператора Вячеслава Волка частково визнав свою провину (ВІДЕО)

Обвинувачений у справі про поранення криворізького відеооператора Вячеслава Волка частково визнав свою провину. Ігор Петренко, інструктор, що під час навчань резервістів 6 червня 2017-го року у Кривому Розі поранив вистрілом у шию відеоператора "Першого Криворізького" частково визнав заподіяні ним матеріальні збитки. Утім поки відмовився пояснювати у якій саме частині. Моральну шкоду Петренко не визнає.

Слухання справи пораненого під час військових навчань журналіста В’ячеслава Волка, яке триває з листопада 2017-го, розпочали заново. Справу розглядає новий суддя Валерій Попов, повноваження судді Світлани Хоминич, яка вела справу, припинилися. У судовій залі – обвинувачений військовий інструктор Ігор Петренко та два його захисники. Олександр Третьяченко – третій новий адвокат звинуваченого, якого долучили до захисту.
Прокурор Олексій Пустоваров коротко оголосив звинувачення Ігору Петренку. Йому інкримінують дві статті: незаконне зберігання і використання зброєї та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень:

- У вигляді: наскрізного вогнепального проникаючого спинно-мозкового поранення з вхідним отвором у шию праворуч на рівні п’ятого хребця та вихідним отвором в ділянці верхнього кута лівої лопатки. Яке за своїм характером відносяться до тяжких тілесних ушкоджень з ознаками небезпеки для життя,каже Олексій Пустоваров прокурор Криворізької місцевої прокуратури №3

Сам обвинувачений сказав, що визнає свою провину частково. Витрати родини на лікування В’ячеслава Волка готовий компенсувати, з позовом за моральну шкоду погоджується частково.

– Я хочу скористатися своїм правом, і що саме буду визнавати, скажу вкінці, - каже Ігор Петренко обвинувачений

Сторона постраждалого вимагає від інструктора відшкодування 126 тисяч гривень матеріальної шкоди та 2 мільйонів гривень моральної компенсації. Адвокат говорить: захист збільшуватиме суму матеріальної компенсації, бо витрати на лікування та реабілітацію зросли. Усі чеки та квитанції додадуть до матеріалів справи, сказав захисник.

- В частині матеріальної шкоди Петренко визнає провину повністю. На сьогодні це 126 тисяч гривень. Ця сума є значно більшою. Ми будемо надавати уточнюючу позовну заяву, будемо долучати до матеріалів справи квитанції, тому що кожен місяць реабілітації коштує приблизно 65 тисяч гривень. На сьогодні було більше п’яти реабілітаційних поїздок до лікарень, - каже Максим Гореліков адвокат В’ячеслава Волка.

Наступна фаза у розгляді справи – допит потерпілих та їх свідків, зокрема, свідчення має дати дружина Вячеслава, Інна Волк. Адвокат родини Волка не виключає, що у суді може з’явитися і сам Вячеслав. Зараз він проходить черговий курс реабілітації у Києві. Раніше захист пропонував суду взяти свідчення у потерпілого за допомогою відеозв’язку.

- В’ячеслав має сильну волю, лікується. Йому допомагають друзі. Будемо сподіватись, що В’ячеслав зможе і сам прийти на це засідання, - каже Максим Гореліков адвокат В’ячеслава Волка