У музеї АТО відбулася презентація книги «Авдіївка. Шлях до перемоги» (ВІДЕО)

12:00, 28 бер. 2019
 
У музеї АТО відбулася презентація книги «Авдіївка. Шлях до перемоги» (ВІДЕО)

У музеї АТО відбулася презентація книги «Авдіївка. Шлях до перемоги». Книжка написана пятьма авторами-волонтерами з різних куточків України. Авторів шукав благодійний фонд “Зорі надії”. Головна мета видання - зламати стереотипи, що населення Донбасу підтримує країну-агресора. Книжка “Авдіївка. Шлях до перемоги” була презентована у музеї АТО, 27 березня. Книжка є документальною за жанром і містить 180 сторінок. Була написана пятьма авторами-волонтерами за півроку. Робота над книгою складалась з кількох етапів. На першому благодійний фонд “Зорі надії” оголосив конкурс на пошук авторів. З 26 заявок обрали пятьох. На наступному етапі шукали героїв.

- До книги увійшли 15 історій мешканців Авдіївки, які боряться за Україну. Хтось сам пішов служити в ЗСУ, хтось відкрив громадську організацію, обєднав людей навколо якихось хороших справ. У кожного своя історія, - розповіла Аліна Косовська, співавторка книги.

Співавторка книги говорить, головна мета видання – зламати стереотипи, що населення Донбасу підтримує країну-агресора. Студентка університету внутрішніх справ Ксенія Солнцева дізналася про презентацію від слів куратора університету. На презентацію прийшла, бо цікавиться військовою тематикою.

- За ці всі роки люди вважають війну таким повсякденним явищем, нормальним, але не треба забувати про ці реалії нашого народу, яка досі кровить, - каже відвідувпчка Ксенія Солнцева.

На презентацію книги приїхали військовослужбовці 133-ої бригади батальйону охорони Дніпра. Говорять, що ця книга є прикладом для них.

- Побачити все своїми очима, хоча б не там побувавши, а тут через відео. Відчуваю, що потрібен, що не я один, один за всіх і всі за одного, тільки так можно багато чого добитись, - розповів Ярослав Кравчук, солдат 133 бригади охорони Дніпра.

На презентації кожен бажаючий міг придбати книгу. Виручені гроші підуть на розвиток благодійного фонду “Зорі Надії” і для придбання безпілотників для аеророзвідки.