Суспільне Дніпро розбудовує гіперлокальну мережу кореспондентів: як відбулися зустрічі у громада

Суспільне Дніпро розбудовує гіперлокальну мережу кореспондентів: як відбулися зустрічі у громада

6 лис. 2023

Дніпропетровщина замкнула п’ятірку регіонів, у яких цієї осені Суспільне проводило кампанію з розбудови мережі гіперлокальних журналістів. З 2 по 5 листопада команда Суспільного проїхала понад 1000 кілометрів дорогами Дніпропетровщини та відвідала шість місцевих громад. Зустрічі з журналістами Суспільного відбулися в Магдалинівській, Перещепинській, Межівській, Криничанській, П’ятихатській та Томаківській громадах області. Майже 150 місцевих жителів прийшли дізнатись про можливість потрапити на безоплатне навчання з мультимедійної журналістики і стати одним із гіперлокальних кореспондентів/-ок у найбільшій незалежній медіакомпанії України.

Зустрічі відбувалися у безпечних умовах. Про роботу й стандарти Суспільного, для чого потрібні кореспонденти у громадах області та як ними стати розповідали керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного Євгенія Гайфер та головний редактор Суспільне Дніпро Євген Педашенко, т.в.о. менеджерки Суспільне Дніпро Катерина Лисюк та керівник діджитал-групи Артем Цегельник.

«Дніпропетровська —  одна з найбільших областей в Україні. Ми маємо тримати руку на пульсі подій. Завдяки команді гіперлокальних журналістів, що працюватимуть за межами обласного центру, в нас буде найоперативніша інформація. Це допоможе максимально висвітлювати події області. Зазначу, на зустрічі у громадах прийшли люди, які  знають про Суспільне Дніпро, відстежують нашу роботу, підписані на соцмережі. Як на мене, це є ознакою довіри до Суспільного», —  розповів  Євген Педашенко

Читайте також: «Життя — не тільки в столиці». Марія Фрей — про гіперлокальну мережу Суспільного та розбудову хабів у регіонах

Жителька Межівської громади Сніжана Салівон  — одна з тих, хто хоче стати частиною Суспільного. Вона поділилась своїми враженнями:

«Я побачила інформацію про зустріч на сторінках Суспільного у соцмережах. Всі радили прийти. Переконалась в тому, що це дійсно цікаво. Спікери відповіли на всі питання, які в мене були. Я дуже зацікавилась проєктом».

Читайте також: Шукаємо людей із бажанням вчитися, — головний редактор Суспільне Дніпро про гіперлокальних кореспондентів

Крім перспектив навчання та роботи на Суспільному, говорили й про проблеми у громадах — учасники/-ці зустрічей розповідали про те, що їх турбує, які виклики долають, що хотіли б змінити у житті громади. 

За словами Євгенії Гайфер такі зустрічі надають можливість виявити проблеми та потреби у громадах.

«Завдяки комунікаційним турам у віддалені від центрів громади ми зможемо не лише знайти гіперлокальних кореспондентів, а й побудувати довіру між журналістами й місцевими жителями», — каже Євгенія

Нагадаємо, Суспільне Мовлення розбудовує на Одещині, Рівненщині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині гіперлокальну мережу універсальних журналістів, які працюватимуть у територіальних громадах. Охочі пройдуть відбір на безплатне навчання мультимедійної журналістики, кращі студенти отримають можливість долучитися до команди Суспільного.

Реєстрація на навчання з мультимедійної журналістики завершилась 5 листопада, про результати відбору команда Суспільного впродовж 6-10 листопада повідомить листом на електронну пошту, яку учасники вказали при реєстрації. 

Читайте також: Навчання для майбутніх кореспондентів Суспільного у громадах: програма та тренерки

Пілотний проєкт з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного раніше було успішно втілено у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Ось відгуки від гіперлокальних кореспондентів, які працюють у своїх громадах: 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Телеефір Суспільне Дніпро можна дивитись онлайн. Оперативні новини від Суспільне Дніпро шукайте на діджитал-платформах: