Історії дніпрян, які наближують перемогу України — цикл відеонарисів від Суспільне Дніпро

Історії дніпрян, які наближують перемогу України — цикл відеонарисів від Суспільне Дніпро

14 вер. 2022

Команда Суспільне Дніпро розповідає про тих, хто тримає оборону на своєму фронті — лікує, рятує, забезпечує армію — у відеорозповідях-нарисах «Герої Дніпра».

«Сьогодні кожен українець — герой. Ті, хто поїхав та говорить про війну в Україні у всіх містах, на всіх материках, і ті, хто залишився та працює, сплачує податки, допомагає армії. Дніпро — прифронтове місто, проте Дніпропетровська область має дев’ять громад, які потерпають від бойових дій. Суспільне Дніпро щотижня розповідає історії жителів області та вимушених переселенців. Хтось тільки-но виїхав з окупації, інший — знайшов будинок та роботу і підтримує країну так, як може зараз. Кожна історія, кожен українець сьогодні — це вже про нашу спільну перемогу», — говорить т.в.о. продюсерки Суспільне Дніпро Анастасія Плющова.

Читайте також: Про військову службу та перехід на українську — музикант Коля Сєрга в інтерв’ю Суспільне Дніпро

Перша історія із циклу «Герої Дніпра» вийшла в ефір до Дня міста Дніпра. Вона розповідає про 26-річну Юлію Корольову — військовослужбовицю Збройних сил України. Свій військовий шлях вона розпочала з бойового підрозділу, потім перевелася у батальйон забезпечення. Коли почалася повномасштабна війна, дівчина була в декреті, з якого вимушена була достроково вийти, бо залишатися осторонь не могла.

Читайте також: Документальний цикл «Діагноз: Вільні» Суспільне Дніпро потрапив у шортлист премії «Честь Професії»

Ігор Гетало 13 років працює рятувальником. Найважчий період його роботи — перші тижні повномасштабної війни. Тоді, розповідає, він із колегами майже жив на роботі: було багато виїздів на ліквідацію наслідків російських обстрілів. Під час одного з них Ігор та ще п’ятеро рятувальників отримали поранення — рф повторно атакувала ракетами аеропорт Дніпра тоді, коли надзвичайники гасили там пожежу.

Микола працює торакальним хірургом, лікує органи грудної клітини, в одній з лікарень Дніпропетровщини, куди надходять поранені бійці. З початку повномасштабної війни роботи стало набагато більше. Зараз чоловікові доводиться жити у лікарні по кілька днів, бо інколи оперує пацієнтів уночі.

Дивитись історії-нариси із циклу «Герої Дніпра» можна на ютуб-каналі Дніпровської філії Суспільного Мовлення.

Оперативні новини Дніпра шукайте на діджитал-платформах:         

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.