Проєкт «Правдобрці» покажуть учасникам «Правозахисної НеКонференції»

Проєкт «Правдобрці» покажуть учасникам «Правозахисної НеКонференції»

8 гру. 2021

Телевізійний проєкт «Правдоборці», який реалізували через конкурс «Створюй із Суспільним» та транслюють на усіх регіональних телеканалах Суспільного, презентують на онлайн-зустрічі українських правозахисників та правозахисниць. «Правозахисна НеКонференція»* відбудеться 9-10 грудня. Вона присвячена протидії насильству, а також інформуванню про реформу поліції, тактику солідаризації, нападів на активістів/ок, захисту персональних даних, зміцнення державних інституцій та перехідного правосуддя. 

«Правдоборці» — історії людей, постраждалих від збройного конфлікту, які зіштовхнулися з порушенням власних прав, але не здалися та вступили в боротьбу з системою: відстоювали правду в судах, виступили проти бюрократії чиновників чи недосконалого законодавства. Це розповіді відважних та сміливих, які, попри обставини, здобули перемогу.  

«Хоча на перший погляд може здатися, що захист прав людини та створення відеоконтенту для національних телеплатформ — різні речі, але це не так. Проект “Правдоборці” саме про захист прав людини, про позитивні та успішні стратегії, які допомогли героям відстояти справедливість. Тому вважаю, що візуальні медіа – це дуже ефективний інструмент, який може бути дієвим у правозахисті», — говорить Ольга Божко.

 

9 жовтня проєкт «Правдоборці» стартував на всіх регіональних каналах Суспільного —  надихаючі історії дніпрян, які кинули виклик системі в боротьбі за свої законні права, змогли побачити мешканці усіх куточків України. Завдяки трансляції сюжетів з циклу на  «Правозахисній НеКонференції», показові історії боротьби постраждалих від збройного конфлікту за свої права зможуть побачити та проаналізувати професіонали, які працюють в сфері захисту прав людини.      

«Приємно, що громадська організація "Центр громадських свобод" зацікавлена у показі проєкту "Правдоборці", який переміг у конкурсі "Створюй із Суспільним". Авторка Ольга Волинська порушила важливі теми, які дотичні до тих тематичних блоків, які заявлені у заході. Без сумніву проєкт "Правдоборці" — це те, що повертає віру пересічним глядачам у дотриманні прав та свобод, це повертає віру у правову державу, доводить те, що механізми працюють, коли знати, як змусити їх працювати. Для когось цей проєкт стане дорожньою картою на реальному прикладі щодо відстоювання своєї Правди. "Правдоборці" онлайн у рамках такої події — це безумовно успіх локальних виробників контенту», — зауважив продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич.  

Захід відбудеться в онлайн-форматі, переглядати наживо можна платформах Facebook та YouTube.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці

інстаграм-сторінці

ютуб-каналі філії

телеграм-каналі.

 *Організаторами «Правозахисної НеКонференції» є «Центр громадянських свобод» разом із Управлінням дотримання прав людини Національної поліції та іншими правозахисними організаціями, зокрема «Інсайт», «Право на захист», «Феміністична майстерня», «Крим SOS», JustGroup, Ukrainian Legal Advisory Group, Українська Гельсінська спілка з прав людини, «Восток SOS», ZMINA. 

«НеКонференцію» проводять у межках проєкту «Пункт 7» / Point 7 (офіційна назва «Сприяння соціальній згуртованості в Україні»), який втілює ЦГС у партнерстві з «Восток SOS» за підтримки ABA ROLI в Україні.