Суспільне Дніпро долучається до міжрегіонального спецефіру до Дня Гідності та Свободи

Суспільне Дніпро долучається до міжрегіонального спецефіру до Дня Гідності та Свободи

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема на Cуспільному Дніпра, вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Із Дніпра до прямого ефіру підключиться кореспондентка Суспільного Дніпра Юлія Юлія Курочкіна. Сюжет від дніпровських журналістів розповідає про Надію Таршин, яка була серед перших дніпрян, які вийшли на Євромайдан у своєму місті.  

Читайте також:  «Люди Майдану»  — спецпроєкт від Суспільного Дніпра  

Євромайдан Дніпра збирався в кількох локаціях. Першою була Європейська площа, назва якої співзвучна з цінностями, які декларувало суспільство. Час від часу містом відбувалась Хода, учасники демонстрували, що Дніпро налаштований патріотично. 

«Драматична розв’язка сталась 26 січня 2014 року, в "криваву неділю", коли поховали Сергія Нігояна. Сталось протистояння на площі біля ОДА. Згодом там з’явився меморіал. На Алеї Героїв тепер збираються на свята та роковини - згадують полеглих героїв. Завдяки таким дніпряни і дніпрянкам, як Надія Павлівна Таршин, Евромайдан Дніпра взагалі відбувся, тим більш, встояв. Пані Надія вийшла на Майдан одна з перших. Виступала на Віче із своїми віршами, запалювала своєю енергією інших. Вона досі невтомно продовжує свою боротьбу - як волонтерка допомагає армії, їздить на фронт»,  — розказує про героїню свого сюжету кореспондентка Юлія Курочкіна.  

Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Онлайн дивитися телеканали Суспільного можна на сайтах регіональних філій. Там же можна прочитати, хто і які увімкнення готує з інших регіонів. Крім цього, спецефір «День Гідності» транслюватимуть наживо на фейсбук-сторінці Суспільне Київ

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці

інстаграм-сторінці

ютуб-каналі філії

телеграм-каналі.