Народний депутат Юрій Корявченков прокоментував аудіозапис, оприлюднений Антоном Поляковим

14:26, 21 лис. 2019
 
Народний депутат Юрій Корявченков прокоментував аудіозапис, оприлюднений Антоном Поляковим

«Говорили про проблеми міста та їхнє вирішення». Народний депутат Юрій Корявченков, відомий як «Юзік» із «95-го кварталу», розказав, про що спілкувались із правоохоронцями Кривого Рогу.

«Те, що ви почули на аудіозаписах, – те ви почули, скажімо так. Що ми можемо вимагати від когось, якщо там були присутні народні депутати. Ми обговорювали з майбутнім начальником РУВС міста. Говорили про те, що це місто для нас дуже важливе, тому що це наше рідне місто. І те, що коїться в цьому місті. Головні проблеми це – екологія, дороги та наркоманія. Ми прохали, щоб все було за законом. Дуже велика недовіра людей до поліції та прокуратури в нашому місті. Ми вважаємо, що зі зміною нових людей, все це спільними зусиллям можна змінити в місті», – зазначив народний депутат Юрій Корявченков.

За словами голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, спочатку потрібно підтвердити або спростувати інформацію, після чого вирішувати, що робити.

«Давайте так: спочатку потрібно, щоб або підтвердили, або спростували наші колеги із політичної партії “Слуга народу” і те керівництво, яке брало участь у тому засіданні, у тій зустрічі. Якщо там є якийсь фактаж, який порушує норми закону, тоді будемо приймати рішення. Але поки що, наскільки мені відомо, фракція не збиралася щодо цього питання. Подивимося», – сказав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Суспільне намагається отримати коментар поліції щодо цієї ситуації. 

Нагадаємо, 18-го листопада виключений із фракції партії «Слуга народу» нардеп Антон Поляков опублікував аудіозапис розмови чоловіків, які представляються як народні депутати, серед яких Юрій Корявченков, з керівниками поліції Кривого Рогу, розмовляють про те, як контролювати кримінальні справи у Кривому Розі і збирати «данину» з бізнесу.