У Дніпрі планують збудувати новий термінал та злітно-посадкову смугу аеропорту

15:11, 3 жов. 2019
 
У Дніпрі планують збудувати новий термінал та злітно-посадкову смугу аеропорту

У Дніпрі планують збудувати новий аеропорт, а саме – новий термінал та злітно-посадкову смугу. Термінал збудують за кошти інвестора, компанія якого виконуватиме роботи. Будівництвом смуги займатиметься інша фірма, гроші на ці роботи просять з державного бюджету.

На її проектування та побудову першої частини треба 200 мільйонів з цьогорічного бюджету та 1 мільярд гривень з бюджету 2020-го року. Кошти на другу частину – з бюджету 2021-го року. Загальна вартість будівництва смуги – 3 мільярди гривень.

Якщо гроші виділять, то, за словами інвестора Олександра Ярославського, роботи розпочнуть у березні наступного року.

«У цій території, де зараз знаходиться аеропорт, але буде додатково виділена земля під нову смугу. І при переміщенні якась стара інфраструктура, яка не відноситься до поточного аеропорту, щоб розмістити новий термінал. Тобто там є конструктивне інженерне рішення», – сказав Олександр Бондаренко, голова облдержадміністрації.

«Як тільки з’явиться нова смуга, новий термінал, старий аеропорт зживе себе. Стара смуга може використовуватися лише для стоянки літаків. Тобто її неможливо використовувати для зльоту та посадки літаків. От і все, це буде доля аеропорту», – заявив Олександр Ярославський, інвестор.

Міжнародний аеропорт «Дніпро» торік відсвяткував 75-річчя. За півроку 2019-го летовище обслужило 150 тисяч людей.