У Дніпрі відкрили ще один об’єкт у рамках проєкту «Слово на стіні» – локацію, присвячену письменнику Іванові Трубі (ФОТО)

17:38, 10 вер. 2019
 
У Дніпрі відкрили ще один об’єкт у рамках проєкту «Слово на стіні» – локацію, присвячену письменнику Іванові Трубі (ФОТО)

У Дніпрі відкрили черговий об’єкт у рамках проєкту «Слово на стіні» – локацію, присвячену письменнику, видавцю та діячу українського національного руху Іванові Трубі. Про це повідомила координаторка проєкту Анастасія Теплякова.

Мурал створили волонтери на стіні будівлі по вулиці Володимира Мономаха, 17А, біля «Січеславської Просвіти».

Поряд з портретом Івана Труби розміщено цитату: «Наша історія добре нас учить, що наша воля зникла і зсклизла від нас разом і з силою, і з розумом. Вернім же їх. В освіті буде наша і слава, і воля».

Нова «літературна стіна» з’явилась у рамках проєкту «Слово на стіні» за підтримки «Січеславської Просвіти».

У презентації муралу, зокрема, взяв участь онук Івана Труби Ярослав Матросов. Він досліджує біографію та творчість свого діда.

Іван Труба – громадський діяч початку минулого століття, учасник Української національної революції, політик, письменник, видавець. Зокрема, він брав активну участь в організації Катеринославського університету.