Понад 200 дніпрян долучились до «Маршу захисників України» (ВІДЕО)

18:31, 24 сер. 2019
 
Понад 200 дніпрян долучились до «Маршу захисників України» (ВІДЕО)

У ніч з 23 на 24 серпня активісти громадської організації «Ветеранське Братерство» Дніпра виїхали на «Марш захисників України» до Києва. Ветерани, бійці та сім’ї загиблих всього 200 чоловік. Сьогодні вони разом з учасниками з інших міст пройшли вулицями Києва.

Збиратися на виїзд до Києва активісти почали після 11 вечора біля Державного цирку. За словами Богдана Корженка, керівника громадської організації, від нашого міста лише на автобусах їде близько двохсот людей.

«Оскільки у цьому році парад, присвячений Дню Незалежності, не буде проведений, ми вирішили провести його, так скажімо, “по-ветеранськи”. Зробити загальний великий марш без політики, без гасел. У цьому марші будуть брати участь учасники бойових дій, волонтери, сім’ї загиблих», ‒ каже Богдан Корженко

«Це марш гідності, ветеранів. Хочеться показати приклад молоді, що воїнський дух українського народу ще не вичерпав себе, що наш народ найсильніший», ‒ каже учасник АТО, Володимир

5 автобусів з активістами, ветеранами, та сім’ями загиблих виїхали до столиці опівночі.

У Києві учасники об’єдналися в одну колону, за оцінками організаторів марш зібрав 15-ть тисяч учасників. Колона почала свій рух через півтори години після офіційних заходів на Майдані протягом 3 годин вони маршем йшли центральними вулицями. Із прапорами та світлинами загиблих.