Документальний фільм Суспільного «Домівка на спині» — у програмі кінофестивалю Doc Kyiv Fest

Документальний фільм Суспільного «Домівка на спині» — у програмі кінофестивалю Doc Kyiv Fest

14 лют. 2024

Документальний фільм Суспільного Мовлення «Домівка на спині» потрапив до програми Національного конкурсу Doc Kyiv Fest. Міжнародний кінофестиваль середньометражного глядацького документального кіно пройде в Києві 28-30 березня. За перемогу змагатимуться шість фільмів. Імена членів журі оголосять незабаром.

Читайте також: «Домівка на спині»: Суспільне презентувало фільм про долі українських біженців

«Увага до нашого фільму з боку такого фестивалю означає, що наша команда йде боротись за найскладнішого глядача — кінофестивального. А це, за мій минулий досвід, завжди важче, ніж з непідготовленим. Мене переповнюють дуже приємні емоції. Я вдячний Суспільному та команді, що ми ризикнули й експериментували з форматом і картинкою цієї важкої для нас історії й темою вимушеної еміграції. Вірю, що це тільки початок кінофестивального шляху “Домівки на спині”. Далі буде…», — ділиться емоціями режисер фільму Володимир Бакум.

Фільм «Домівка на спині» розповідає про двох українок-переселенок: Тетяну, яка осіла в польській Познані, та Альону, яка переїхала до німецького Вайденбергу. Повномасштабна війна змусила їх поїхати світ за очі й залишити в Україні звичне життя, роботу та близьких. Тепер перед ними інше випробування — вибір. Між комфортним європейським життям та поверненням додому, де ані стабільності, ані безпеки. 

«Це перший кінофестиваль для фільму “Домівка на спині”, — розказує Катерина Феленюк, виконавча продюсерка суспільно-політичного мовлення Суспільного. — Це наша спроба створити не дуже типовий для телебачення документальний фільм. Більша частина — чиста документалістика спостережень. Ми експериментуємо й вважаємо, що як суспільний мовник можемо показувати глядачам нові форми. Сподіваюся, у “Домівки на спині” буде успішна і довга фестивальна історія».

Над фільмом працювали: 

  • Володимир Бакум — режисер та автор фільму;
  • Сніжана Кутракова — сценаристка та журналістка;
  • Олександр Сухов — режисер монтажу;
  • Рустам Мамедов, Богдан Гайдаш — оператори-постановники;
  • Андрій Герасименко — звукорежисер;
  • Олександр Грідін — звукооператор;
  • Олександра Дилькова — колористка;
  • Рустам Мамедов — моушен-дизайнер;
  • Ірина Коць — редакторка;
  • Катерина Феленюк — виконавча продюсерка;
  • Олена Красавцева — фахівчиня з діджитал-адаптації.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.