У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття активіста Владислава Мельничука (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

13:19, 23 лис. 2019
 
У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття активіста Владислава Мельничука (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Громадський активіст Владислав Мельничук підозрює у нападі на нього організацію “С14”. За його словами, напередодні, вони мали конфлікт з представниками С14 через непорозуміння в організації заходу "Майдан: усна історія".
 
Нагадаємо, 22 листопада близько 10 години вечора п’ятеро людей у балаклавах увірвались до приміщення "Просвіти" у Дніпрі та напали на нього та ще одного активіста, Вірослава Цюп’яка.
 
"Цілком можливо, що це може бути пов’язано з тим, що у нас напередодні був конфлікт з С14. Зараз ми намагаємося зясувати чи це повязано, чи це будь хто інший. Конфлікт був повязаний з тим, що у нас був захід "Майдан: усна історія". Наша ГО організовувала презентацію книги. В процесі організації заходу від С14 виникли дивні ситуації, що вони поставили лого на захід. Позиціонували, що це їхній захід. У організаторів виникло питання, чи узгоджувалося з кимось. Ніхто не дав відповіді", — розповів Суспільному Владислав Мельничук увечері 23 листопада.
 
24 листопада представник С14 Андрій Куліш підтвердив Суспільному, що напад на Владсислава Мельничука був організований активістом С14. Згідно повідомлення організації, конфлікт відбувся з ініціативи їх активіста, без відома керівництва руху.

"Активіст, що прийняв рішення про бійку, виключений з лав нашого руху. Інший, який не брав участі у бійці, але знав про неї, понесе дисциплінарне покарання", — йдеться в повідомленні. Також в організації повідомили, що готові оплатити лікування травмованого.
 
 
Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття Владислава Мельничука. Слідчі кваліфікували напад на чоловіка як хуліганство та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції в області Ганна Старчевська