Студенти ДНУ провели екочелендж біля Севастопольського парку (ВІДЕО)

17:39, 15 лис. 2019
 
Студенти ДНУ провели екочелендж біля Севастопольського парку (ВІДЕО)

Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провели екочелендж біля Севастопольського парку. Усе сміття сортували, щоб віднести до пункту прийому вторсировини. На власному прикладі, за словами кураторки заходу Олександри Двуреченської, мають на меті спонукати містян сортувати відходи.

За п’ять хвилин - з десяток мішків зі сміттям. Студенти-міжнародники збирають та сортують сміття біля Севастопольського парку. Власним прикладом хочуть заохотити дніпрян сортувати сміття та носити його до пунктів прийому вторсировини, каже їхня викладачка та кураторка екочеленджу Олександра Двуреченська.

«Станції, які приймають вторсировину, є практично в кожному районі. Туди можна навіть не їхати, а дійти пішки, і це буде все одно, що ти викидаєш сміття біля свого будинку, чи то зробиш кілька кроків, щоб винести сміття трошки далі, щей якусь копійчину заробити», – зазначила Олександра Двуреченська, кураторка екочеленджу.

Студенти у соцмережах кликали дніпрян допомогти їм прибрати біля Севастопольського парку. Втім, ніхто не відгукнувся, каже учасниця акції Анастасія Гладких. Тож студенти надалі збираються більш активно закликати містян до своїх екопроектів.

«У нашому університеті ми займаємося соцпроєктами і тема нашого проєкту - це популяризація екотари, ми намагаємося зробити так, щоб наш світ не використовував пластикові пакети, для цього створили власний інстаграм. Я б хотіла, щоб кожен до нього долучився- це «Зелена торба», –  каже Анастасія Гладких.

Далі студенти планують ходити в школи та розповідати дітям про важливість сортування сміття.