Відмовився встановлювати модем – відрізали газ. Конфлікт приватного підприємця з «Дніпропетровськгазом» у Новомосковську (ВІДЕО)

15:14, 13 лис. 2019
 
Відмовився встановлювати модем – відрізали газ. Конфлікт приватного підприємця з «Дніпропетровськгазом» у Новомосковську (ВІДЕО)

На СТО у приватного підприємця з Новомосковська Мирослава Залуніна третій тиждень немає газу. Чоловік це пов’язує з тим, що він відмовився встановлювати модем на лічильник для підприємства за власні кошти. За його словами, останні два роки регіональна газова компанія «Дніпропетровськгаз» зобов’язує представників малого бізнесу встановлювати модеми. Приблизна вартість одного такого складає 20 тисяч гривень. 

«Ми за свої кошти не повинні їх встановлювати. Ця їх вимога, вона не законна. Вони вимагають, щоб ми купляли у них. У мене заборгованості по газу немає, і по обслуговуванню та транспортуванню, мені відрізали газ. Вони начебто ремонтували газопровід але після їх ремонту газопостачання відсутнє», – каже Мирослав Залунін, приватний підприємець.

Чоловік писав офіційні листи в газову компанію з питанням, чому не проводять ремонт і коли з’явиться постачання. Відповіді не отримав.

На обладнання свого приміщення чоловік витратив 90 тисяч гривень. Говорить, що встановлювати модем за власні кошти не буде – це справа принципу.

За словами речниці «Дніпропетровськгазу» Дар’ї Попової, 24-го жовтня по вулиці, де працює підприємство Мирослава, проводили плановий ремонт. Чоловік не допустив працівників газової компанії на перекриття кранів. Після чого вони розрили трубу й відрізали від постачання підприємство.

«Через відмову цього підприємця технологічно було неможливе підключення ще 27 споживачів на цьому газопроводі. Тому було прийняте рішення про механічне від’єднання від газопостачання СТО підприємця», – сказала Дар’я Попова, речниця АТ “Дніпропетровськгаз”.

Щодо модемів на лічильники для дистанційної передачі показників, Дар’я Попова говорить, що їхнє встановлення є обов’язковим. 

«Власники комерційних вузлів обліку зобов’язані в установленому законодавстві порядку забезпечити організацію та облаштування на власних комерційних вузлах обліку модеми так звані. При порушенні законодавчих строків, а строки були вказані до 1-го травня 2019 року, АТ “Дніпропетровськгаз” має право на обмеження постачання природного газу на даний об’єкт», – додала речниця «Дніпропетровськгазу».

За словами юриста Андрія Верби, якщо обсяг спожитого газу підприємця складає більше 10 кубічних метрів, то він зобов’язаний встановити модем у встановлені строки. Газова компанія не має права постачати газ, якщо цей прилад відсутній.

Підприємець з Новомосковська вважає, що дії “Дніпропетровськгазу” незаконні та готує позов до суду.