На даху школи в Кривому Розі виріс "сад": покрівля потребує капремонту (ВІДЕО)

14:19, 12 лис. 2019
 
На даху школи в Кривому Розі виріс

На даху 48-ї криворізької школи ростуть дерева. Їх декілька, і ростуть вони там не перший рік. Дерева на даху виявили активісти громадської організації “Основи свідомості”, фото оприлюднили в соцмережі. 

У самій школі проблему намагаються вирішити впродовж трьох років, – справа не в деревах, говорить директорка закладу, а у тому, що будівля потребує капітального ремонту всього даху. Потрібної суми в районному бюджеті поки що немає.

Директорка 48-ї криворізької школи Ольга Лузан показує на дах шкільної будівлі. Ось там, наверху, колись була шкільна обсерваторія, де проходили уроки астрономії. Сьогодні ця частина будівлі стоїть під замком. Відновлення обсерваторії – радше мрія, каже Ольга Лузан, сьогодні першочергове питання – капітальний ремонт усього даху школи. Це понад 2000 квадратних метрів. За бюджетні гроші відремонтували 900 квадратів м’якої покрівлі даху, решту - майже 1300 квадратів - треба покрити шифером, та грошей у районному бюджеті немає.

«Невідремонтована покрівля даху – наслідком цього є руйнування обсерваторії. Це 4 поверх, туди доступу немає. Виросли ці дерева. Силами навчального закладу цю проблему вирішити важко», – каже Ольга Лузан, директорка школи.

Просто прибрати дерева з даху неможливо, пояснює директорка. Стара покрівля будівлі не витримає такого втручання і буде протікати під дощами. Школа просить виділити гроші на ремонт усієї покрівлі. Починаючи з 2016-го, упродовж трьох років між директоркою школи та районним відділом освіти, депутатами триває листування.

Питанням, хто має прибрати дерева, переймаються і громадські активісти міської організації “Основи свідомості”, які привернули увагу до проблеми школи у соцмережі, каже очільник організації Віталій Фурманюк. Особисто його турбує питання безпеки дітей.

Керівник районного відділу освіти Сергій Горевич говорить: про проблему знає, та питання вирубки дерев не в їхній компетенції.

«Це питання перебуває на контролі і вирішується. Але не все залежить від нас. Це питання залежить від технічних умов. Така техніка є лише в МНС і підйомник один на місто. Він на ремонті. Ще близько двох тижнів», – сказав Сергій Горевич, начальник відділу освіти виконкому Тернівської райради.