Волонтери намагаються врятувати собак на острові посеред Дніпра (ВІДЕО)

18:21, 8 лис. 2019
 
Волонтери намагаються врятувати собак на острові посеред Дніпра (ВІДЕО)

Упродовж кількох тижнів зоозахисники та волонтери намагаються врятувати двох собак, які живуть на острові Зелений на Дніпрі. Як вони туди потрапили – невідомо. Рятівники припускають, що на острів їх хтось відвіз і покинув помирати. Собак помітив рибалка. Близько місяця кожні два-три дні він на човні їздить на острів, щоб погодувати тварин.

Кирило рибалив на човні посеред Дніпра. Аж раптом, розповів чоловік, почув, як виють собаки.

«Почув, як вони виють і гавкають. Виявилось, що собаки досить дикі. І не йдуть на контакт із людьми. Зараз ситуація не змінилась. Вони підходять на відстань простягнутої руки. Нині це вже шоста спроба спіймати їх», – розповів Кирило Ревков.

Відтоді на човні Кирило разом із зоозахисниками приїздить на острів Зелений кілька разів на тиждень. У пакунках – курятина та сухий корм. Привезли сюди й клітку-пастку. Туди волонтери кладуть м’ясо й сподіваються, що собаки втраплять до неї. Але марно, каже зоозахисниця Тетяна Русіна.

«Нам зробили пастку металеву. Намагаємось на неї впіймати. Уже намагалися заманити їх у будиночок, тут є, на острові, щоб вони туди зайшли і зачинити двері. Намагаємося тепер закрити прохід на пірс, заманити їх туди і піймати на причалі», – зазначила зоозахисниця Тетяна Русіна.

У волонтерів, кажуть, є час до перших морозів . Коли Дніпро вкриється кригою, Кирило не зможе діставатися острова човном. Тож собак годувати буде нікому, кажуть зоозахисники. Тому просять усіх небайдужих допомогти ідеями – як впіймати двох диких собак.